Kontaktirajte nas: 031 396 806

Giorik

Mednarodno podjetje Giorik že od leta 1963 razvija tehnološko inovativne rešitve za uporabo v profesionalnih kuhinjskih napravah. Petdesetletna zgodba o uspehu in zgodovina polna strasti ter predanosti k pripravi hrane.

  • Steambox Evolution

   Patentiran sistem iz Giorik-a, sedaj omogoča STEAMBOX-ovim pečem pridobivati naj kakovostnejšo paro v dveh različnih komplementarnih načinih. Ta sistem združuje kakovost pare iz bojlerja in hitrost priprave pare z direktno proizvodnjo le te, kar se odraža pri prihranku električne energije, vode in časa.

   Izbirate lahko med štirimi različnimi modeli peči, kateri se razlikujejo po pridobivanju pare.

   tehnologija

   Tehnologija

   • LEVO ali DESNO ODPIRANJE VRAT: Pri vseh modelih je možno ob naročilu peči izbirati način odpiranja vrat LEVO ali DESNO.
   • INTUITIVNOST: 9" zaslon na dotik (pregledno in enostavno upravljanje).
   • PROSTORNINA: Sprotno prilagajanje vodil za pladnje iz GN 1/1 v 600x400 mm.
   • OSVETLITEV: LED razsvetljava na vratih omogoča boljšo vidljivost v komoro.
   • HIGH-TECH: Programska oprema upravlja in nadzoruje vsak postopek kuhanja.
   • VSESTRANSKOST: Individualni programi priprave in popolna prilagoditev le teh po zahtevah in željah kuharskega osebja omogoča sistem RECIPE TUNER.
   • ORGANIZIRANOST: EASY SERVICE RACK-control sistem omogoča časovni nadzor nad posameznim pladnjem in istočasno dokončanje različne hrane hkrati.
   • POVEZANI: Opcijska WI-FI povezava.
   • SAMODIAGNOSTIČNI CENTER: Samo diagnostična orodja za avtomatske funkcionalne preglede.

   Prihranki

   STEAMBOX peči imajo vgrajen veliko manjši bojler za proizvodnjo pare v primerjavi z ostalimi proizvajalci. Mikro bojler za svoje delovanje potrebuje samo 1kW električne energije (1 kW pri 6 in 10 pladenjskih pečeh in 2 kW pri večjih pečeh). Symbiotic sistem omogoča vrhunsko kvaliteto pripravljanja hrane z občutno nižjimi obratovalnimi stroški.


   Nadzor vlažnosti

   Meteo sistem, odličen klimatski habitat. Enotni sistem nadzora vlažnosti patent podjetja Giorik, omogoča nenehno spremljanje in nadzor klimatskih razmer med kuhanjem in samostojno dodaja ali odvzema vlažnost.


   Sodobni grelci

   Plinski modeli peči so opremljeni z gorilniki najnovejše generacije, kateri temeljijo na konceptu mešanice plina in zraka, zato je optimizacija izgorevanja in proizvodnja toplote zelo visoka.


   Steam tunner

   STEAMBOX parne peči vam omogočajo samostojno določanje KOLIČINE in KAKOVOSTI pare v kuhalni komori. Patentiran sistem vam omogoča nastavitev stopnje hidracije, izbirate lahko med več stopnjami suhe in mokre pare. Čeprav velja, da kakovostno hrano v veliki meri pripravljamo s suho paro, ta vedno ni primerna za vsa živila.

   Pri pripravi večjih kosov živil ali pri pripravi živil, ki vsebujejo gosta vlakna je priporočljivo uporabljati mokro paro, saj le ta bolje prodre v samo živilo. S tem se zmanjšuje čas priprave, hkrati pa ohranja sočnost in mehkost živila.


   Upravljanje

   Steambox Evolution peči delimo na dva različna načina upravljanja:

   • Zaslon na dotik
   • Klasični digitalni način

   Ne glede na način upravljanja lahko izbirate med električnimi, plinskimi, pečmi na bojler ali pečmi z direktno proizvodnjo pare.


   Samočistilni sistem

   • OKOLJU PRIJAZEN: Zaprt cikel pranja omogoča manjšo porabo vode.
   • MOŽNOST IZBIRE ČISTILNEGA SREDSTVA: Kadarkoli se lahko odločate ali boste peč čistili s tekočimi sredstvi ali čistilnimi tabletami.
   • ZELENI IZPIRALNI SISTEM: Okolju prijazno organsko izpiranje.
   • AVTOMATSKO ČIŠČENJE BOJLERJA: Sistem sam določa in čisti bojler.
   • PRIHRANKI: Očitni prihranki na času in možnost cenovne špekulacije glede uporabe čistil.
  • KORE

   V modernem gostinskem okolju je optimizacija in organizacija prostora za pripravo kvalitetne hrane ključni element. Kot vodja organizacije in nosilec stroškov ste primorani k nenehnemu delovanju v vedno manjših prostorih in biti praktično učinkovit glede zagotavljanja konstantno kvalitetne pripravljene hrane, po drugi strani pa prostorsko racionalni. V podjetju Giorik so v ta namen razvili novo generacijo kompaktnih parno konvekcijskih peči pod imenom Kore, katere so nasledile obstoječe pečice Kompatto in se ponašajo z večjimi zasloni na dotik, enostavnejšo uporabo in številnimi novi sistemi za lažjo in hitrjšo pripravo hrane.

   KORE je na voljo v treh različicah:

   • B - 7" zaslon na dotik z integriranim bojlerjem pare
   • I - 7" zaslon na dotik z direktno proizvodnjo pare
   • M - 5" zaslon na dotik z direktno proizvodnjo pare

   KORE
   Prva insutrijska peč z bojlerjem na svetu

   Edina industrijska peč z bojlerjem na svetu

   INTELIGENTNA PROIZVODNJA PARE: Kore pečice se ponašajo z integriranim visoko zmogljivostnim bojlerjem in patentiranim kombiniranim sistemom proizvodnje pare z visokim izkoristkom.

   • VEČ ZA MANJ: Plinska/električna peč z bojlerjem široka le 519 mm.
   • VISOKA ZMOGLJIVOST: Visoka zmogljivost plinskega grelca (plin/zrak).
   • PRIHRANKI: Prihranki pri energiji, vodi, prostoru in času.
   • INTUITIVNOST: Uporabniku prijazen način upravljanja peči ZASLON NA DOTIK.
   • UPRAVLJANJE: Upravljanje peči v slovenskem jeziku z več kot 100 pred pripravljenimi recepti.

   Nadzor vlažnosti

   Sistem za nadzor vlažnosti, ki je nameščen v pečicah Kore omogoča neprestano spremljanje klimatskih razmer v notranjosti kuhalne komore. Konstantno meri, ohranja in prilagaja razmere katere so bile predhodno nastavljene. Sistem nadzora vlažnosti zagotavlja idealne pogoje za vse vrste kuhanja.


   Steam tunner

   Kore pečice vam omogočajo nastavitev količine in kvalitete vlage v kuhalni komori. Patentiran sistem Steam Tuner omogoča uporabnikom nastavitev stopnje parne hidracije na natančno raven suhosti in vlažnosti, odvisno od želene vrste kuhanja.


   Levo ali desno odpiranje vrat

   Kore omogoča odpiranje vrat z leve ali desne strani. Menjava strani odpiranja vrat je mogoča tudi po vgradnji. Vrata, izdelana izključno iz materiala AISI 304, imajo enostaven dostop do notranjega stekla in tako je čiščenje sila enostavno.

   Dvojno steklo zmanjšuje temperaturo površine zunanjih vrat in s pomočjo termalne disperzije povečuje toplotno učinkovitost pečice. Upravljalcu je omogočena menjava strani odpiranja vrat ali levo ali desno tudi kasneje.


   Upravljanje

   Vse pečice Kore se upravljajo s pomočjo zaslona na dotik, znotraj skupine pa ji delimo v tri skupine in sicer:

   • B - 7" horizontalen zaslon na dotik z integriranim bojlerjem pare
   • I - 7" horizontalen zaslon na dotik z direktno proizvodnjo pare
   • M - 5" vertikalen zaslon na dotik z direktno proizvodnjo pare

   Samočistilni sistem

   Avtomatski samočistilni sistemi se razlikujejo glede na model pečice Kore. Pr modelih B in I je avtomatski samočistilni sistem že vključen v pečico in vam omogoča pranje s tekočimi in tabletiranimi čistili. Pri modelu pečice M pa lahko izbirate med pečmi z ali brez avtomatskega samočistilnega sistema, za samo tekoča čistila. Vse peči Kore vam nudijo 4 različne programe pranja glede na stopnjo umazanosti kuhalne komore. Po želji naročnika se lahko pri vseh modelih peči Kore vgradi tudi zunanji ročen tuš.

  • Easy Air

   Kuhanje še ni bilo nikoli tako preprosto.

   Kuhanje s konvekcijo, paro, kombinacijo konvekcije/pare, konvekcija z vlažilnim in sušilnim sistemom, z motoriziranim izpušnim sistemom in temperaturnim vzdrževanjem. To so le nekatere funkcije peči EasyAir, ki so na voljo v plinskih in električnih izvedbah. Vodila za pladnje omogočajo uporabo pladnjev velikosti gastronorm GN 1/1 in pekarskih pladnjev velikosti 600x400 mm.

   Easy Air za pekarko dejavnost

   Easy Air za pekarsko dejavnost

   EasyAir nudi vstavljanje pladnjev GN 1/1 in EN 600x400. Pri pladnjih GN 1/1 znaša razmik med pladnji 74 mm pri pekarski pladnjih 600x400 mm je razmik med pladnji 80 mm, kar je idealno za pekarsko in slaščičarsko dejavnost. Popolnost peke vam zagotavlja 3-stopenjski avtomatski dvosmerni ventilator. Pri pečicah na upravljanje na touch screen upravljanje imate že shranjene programe za peko osnovnih pekarskih in slaščičarskih produktov.


   Easy Air v restavracijah

   EasyAir je več kot odlična izbira za restavracije kjer so potrebne osnovne funkcije kuhanja kot so kuhanje s konvekcijo, paro in kombiniranim sistemom konvekcije / pare in opcijsko tudi dimljenje. Easy Air ponuja tudi funkcijo vzdrževanja že pripravljene hrane, Delta T kuhanje ali nočni cikel za pripravo večjih kosov mesa, Easy Service funkcija postrežbe hrane istočasno, Rack Control System časovni nadzor nad posameznim pladnjem kar vam omogoča velik prihranek na času, skrbeh in stroških.


   Upravljanje z zaslonom na dotik

   EasyAir je na voljo z intuitivnim 5-palčnim grafičnim zaslonom na dotik z inovativnim dizajnom. Nadzorna plošča na dotik omogoča uporabo pred pripravljenih programov za kuhanje in nalaganje programov s pomočjo USB ključa. Posamezen program vam nudi možnost devetih kuharskih faz. EasyAir vam omogoča tudi 9 hitrih programov kar pomeni da z enim pritiskom že pripravljate želeno hrano.


   Domiselnost, praktičnost in enostavnost

   Funkcija Rack Control omogoča istočasno kuhanje različnih jedi na različnih ravneh hkrati, s funkcijo EasyService lahko postrežemo vse jedi hkrati. Neverjetna enostavnost in hitra uporaba peči vam omogoča funkcija s katero lahko v eni potezi izberete in zaženete priljubljen kuharski program. EasyAir omogča shranitev 9 hitrih programov.


   Nadzor vlažnosti

   Edinstven sistem za nadzor vlažnosti, ki je nameščen v pečicah Easy Air omogoča neprestano spremljanje klimatskih razmer v notranjosti kuhalne komore. Neprestano meri, ohranja in prilagaja razmere katere so bile predhodno nastavljene. Preko izpušnega ventila peč samodejno odvaja prekomerno vlago v primeru pomanjkanja pa le to dodaja. Sistem nadzora vlažnosti zagotavlja idealne pogoje za vse vrste kuhanja.


   Samočistilni sistem

   Avtomatski samočistilni sistem pečice je mogoče naročiti kot dodatno opcijo. Ta inovativni sistem vključuje tri čistilne programe, ki temeljijo na intenzivnosti čiščenja: mehko, normalno in trdo. Pečica samodejno vbrizgava detergent za pranje in se samodejno ustavi, ko je pralni cikel zaključen. Ročni tuš se lahko naroči kot dodatna opcija.

  • Hi Lite

   Magičnost kuhanja - Hi-tech salamanderji vam omogočajo prihranke pri stroških in optimizirajo vaš delovni čas.

   • Elementi visoke toplotne moči dosežejo temperaturo kuhanja v rekordnem času.
   • Tudi do 79% varčevanja z energijo.
   • Manj vašega časa za čiščenja in vzdrževanje.
   • Brez toplotnih izgube v okolje.

   Hi Lite
   Prednosti in lastnosti

   Prednosti in lastnosti

   • Manjša poraba časa pri pripravi hrane, do 79% prihranek pri električni energiji in izjemno enostavno čiščenje.
   • Ekskluzivni ogrevalni sistem z elementi nameščeni v keramičnem ohišju in zaščiteni s steklenim difuzorjem, ki omogoča doseganje delovne temperature v samo 8 sekundah.
   • Kuhalna površina ima nameščeno nerjavečo rešetko za odlaganje krožnikov in gastro norm posod GN 2/3, 1/1 ali 4/3.
   • Nadzorna plošča z digitalnim prikazom za nastavitev časa kuhanja od 5 sekund do 15 minut, v korakih po 5 sekund.
   • Kuharske programe lahko shranjujete v pomnilnik za takojšnje ponavljanje ali za potrebe v prihodnje. Salamander Hi-Lite vas po koncu kuharskega programa opozori z zvočnim opozorilom.
   • Vključen stenski nosilec iz nerjavečega jekla.

   Grelni elementi

   Grelni elementi

   Grelni elementi pri Hi-Lite salamanderju se lahko uporabljajo v dveh različnih kombinacijah.

   • V 2-elementni izvedbi (SH20) lahko elementi delujejo pri najvišji temperaturi, bodisi skupaj bodisi v izmeničnem načinu.
   • V večjih različicah (SH30 in SH40) lahko vsi elementi delujejo hkrati ali pa deluje samo osrednji grelni element. Pri uporabi najvišje stopnje gretja in vseh grelnih elementov hkrati se osrednji element elektronsko regulira v izmeničnem načinu delovanja, zaradi zagotavljanja enakomernega kuhanja in preprečevanja pregrevanja.

   Področje uporabe

   Področje uporabe

   • Gratiniranje
   • Karameliziranje
   • Pogrevanje hrane
   • Peka slanine ali zelenjave
   • Dokončanje jedi za servis
   • Vzdrževanje že pripravljene hrane
  • Hi Lite Plus

   Magičnost kuhanja - Hi-tech Plus salamanderji imajo dodatne operativne zmogljivosti.

   Hi Lite PLus
   Prednosti in lastnosti

   Prednosti in lastnosti

   Opremljen s posebej oblikovanimi elementi, ki bazirajo na istih proizvodnih specifikacijah, model high tech nudi nekaj neverjetnih dodatnih lastnosti.

   • DETEKTOR HRANE: vgrajena tehnologija za zaznavanje postavitve krožnika na grelno ploščad. Grelna telesa se avtomatsko vklopijo ko postavite hrano na grelno ploščad in se samodejno ugasnejo, ko se zaključi cikel kuhanja. Med trajanjem kuhanja je mogoče grelna telesa kadarkoli ugasniti na ročen način.
   • VZDRŽEVANJE HRANE: stranska grelna elementa v izmeničnem načinu delovanje vzdržujeta predhodno pripravljeno hrano. Naprava nudi 8 različnih nastavitev temperature vzdrževanja hrane med 40 in 70°C za neomejen čas.

   Nadzorna plošča

   Nadzorna plošča

   Grelni elementi pri Hi-Lite salamanderju se lahko uporabljajo v dveh različnih kombinacijah.

   • Gumb za aktiviranje grelnih elementov on/off.
   • Gumb za nastavitev časa kuhanja in vzdrževanja hrane (na ne omejen čas).
   • Kuhanje/vzdrževanje cikli kuhanja, start/stop.
   • Čas/vzdrževanje nastavitveni ekran.
   • Nastavitev časa kuhanja, trajanje max. 20 minut v načinu kuhanja (v sekundnih korakih) in funkcija vzdrževanja med 40 in 70°C nastavitvami temperature.
   • Gumb za vklop naprave on/off.

   Grelni elementi

   Grelni elementi

   Model Hi-Lite Plus omogoča uporabo grelnih elementov v dveh različnih kombinacijah, bodisi uporabo vseh grelnih elementov hkrati ali uporabo samo centralnega grelnega elementa. Pri uporabi maksimalne temperature vseh grelnih elementov hkrati je osrednji grelni element elektronsko reguliran, da zagotavlja preprečevanje prekomernega segrevanja.


   Področje uporabe

   Področje uporabe

   • Gratiniranje
   • Karameliziranje
   • Pogrevanje hrane
   • Peka slanine ali zelenjave
   • Dokončanje jedi za servis
   • Vzdrževanje že pripravljene hrane
  • Hi Touch

   Bodite korak naprej s salamanderji HI-TOUCH s HI-LITE tehnolgijo, katera se odziva na človeški dotik.

   Hi Touch
   Prednosti in lastnosti

   Prednosti in lastnosti

   Salamanderji HI-TOUCH so tehnološko in funkcionalno dovršene naprave za nove dimenzije kuhanja in se ponaša z naprednimi funkcijami kot so:

   • Kuhanje
   • Ohranjanje/vzdrževanje hrane (na temperaturah od 40 do 70 °C)
   • Kuhanje s pomočjo shranjenih programov,
   • Digitalno upravljanje,
   • V 8 ih sekundah doseže delovno temperaturo,
   • 80% prihranek na energiji in 70% prihranek na času.

   Grelni elementi

   Grelni elementi

   Salamanderji Hi-Touch omogočajo uporabo grelnih elementov v dveh različnih kombinacijah, bodisi uporabo vseh grelnih elementov hkrati ali uporabo samo centralnega grelnega elementa. Pri uporabi maksimalne temperature vseh grelnih elementov hkrati, je osrednji grelni element elektronsko reguliran, da zagotavlja preprečevanje prekomernega segrevanja.


   Področje uporabe

   Področje uporabe

   • Gratiniranje
   • Karameliziranje
   • Pogrevanje hrane
   • Peka slanine ali zelenjave
   • Dokončanje jedi za servis
   • Vzdrževanje že pripravljene hrane
Oglejte si celotno ponudbo Giorik proizvodov Ogled ponudbe
×